Филе Елена



Искате да си направите домашно филе “Елена”?


В следващите редове ще споделя моята изпитана рецепта за сушена свинска рибица тип филе Елена:

  1. Купувате свинска рибица.
  2. Почиствате я от жили и мазни тъкани.
  3. Нарязвате я на парчета за филета.
  4. Поставяте парчетата в съд, покрити от всички страни със сол, за два дни.
  5. Наблюдавате ги! Изливате течностите, ако са пуснали такива и добавяте сол. 
  6. Следва да са се втвърдили и стегнали. Измивате ги добре и го поставяте във вода за два дни.
  7. Изваждате ги, изцеждате ги и ги подправяте с любимите ви подправки - чубрица, червен пипер и т.н.
  8. Сушите филетата на хладно и проветриво място, без пряка слънчева светлина. 
След седмица или две режете мезето и опитвате заедно с чаша  червено вино🍷.









Comments

Popular Posts