Филе Елена
Искате да си направите домашно филе “Елена”?
В следващите редове ще споделя моята изпитана рецепта за сушена свинска рибица тип филе Елена:
- Купувате свинска рибица.
- Почиствате я от жили и мазни тъкани.
- Нарязвате я на парчета за филета.
- Поставяте парчетата в съд, покрити от всички страни със сол, за два дни.
- Наблюдавате ги! Изливате течностите, ако са пуснали такива и добавяте сол.
- Следва да са се втвърдили и стегнали. Измивате ги добре и го поставяте във вода за два дни.
- Изваждате ги, изцеждате ги и ги подправяте с любимите ви подправки - чубрица, червен пипер и т.н.
- Сушите филетата на хладно и проветриво място, без пряка слънчева светлина.
След седмица или две режете мезето и опитвате заедно с чаша червено вино🍷.
Comments