Сайтът Новините Тервел - www.tervelnews.bg

Проектът над който работя в момента е сайтът за регионални новини Новините Тервел. Целта е да се създаде една отворена комуникационна и информационна страница за всички, които се интересуват от това какво се случва в град Тервел, област Добрич и районът около него. Развитието на проекта започна с любителската фейсбук страница: Новините Тервел, споделянето на новини и интересни събития за града, хората, селата в общината и близките райони създадоха почва върху която се конструира и създаде сайтът. 

Фейсбук страница е най-активният елемент от проекта Новините Тервел, докато сайтът цели да систематизира информацията, да я подреди и категоризира. И двете платформи - социалната и сайтът се допълват взаимно, например - ако във фейбук информацията е кратка и съдържа повече снимков материал, то в сайта  Новините Тервел имаме повече текст, както и предполага съдържанието, което не цели непременно да бъде актуално, всеобхватно, а да показва насоки и идеи интересни за посетителите и авторите.

В повечето проекти и тук екипът е от няколко души. Това предполага и субективизъм и човешки размисил - това води до различни посоки и идеи за развитие на сайтът Новините Тервел.


Comments

Popular Posts